Święta wielkanocne już za miesiąc. W 2024 roku wypadają 31 marca i 1 kwietnia. Dziennikarze “Faktu” postanowili już rozeznać się w cenowej ofercie restauracji “Polka” znanej restauratorki Magdy Gessler.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Wielkanocny catering od Magdy Gessler. Oto ceny
“Polka” przygotowała szeroką ofertę dań wielkanocnych. Za kilogram sałatki jarzynowej zapłacimy 59 zł, a za bigos – 100 zł. Na pasztet z żurawiną wydamy 108 zł, a porcję śledzika w oleju kupimy za 30 zł – czytamy w “Fakcie”.
Szczególnie zaskakująca jest cena jajek nadziewanych łososiem i pieczarką. Sześć połówek będzie nas kosztować 34 zł. To ponad 10 zł za jedno jajko. 33 zł kosztuje natomiast porcja schabu w galarecie.
Zupy sprzedawane są na porcje po 350 ml. Żurek z białą kiełbasą i jajkiem kosztuje 28 zł za porcję. Za to na samą białą kiełbasę pieczoną z chrzanem i kapustą o wadze 200 g wydamy 35 zł. W przeliczeniu na kilogram wychodzi 175 zł.
Ile zapłacimy za desery? Baba z bakaliami będzie nas kosztować 88 zł za kilogram, a na kilogram sernika z bakaliami wydamy 98 zł. Tyle samo kosztuje szarlotka. Natomiast za 1,4 kilograma makowca świątecznego zapłacimy 160 zł – wylicza dziennik.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS