Śląska gastronomia wśród najbardziej zadłużonych
Obecny wzrost kosztów prowadzenia działalności: energii, najmu lokali, cen produktów i płacy minimalnej w połączeniu z inflacją jest trudniejszy do uniesienia niż skutki pandemii, ocenia prezes KRD Adam Łącki:
Przy rosnących kosztach mimo wyższej sprzedaży, rośnie zadłużenie przedsiębiorców. W branży wyniki finansowe skutecznie hamuje dwucyfrowa inflacja, poinformował w ostatnim raporcie Krajowy Rejestr Długów.
Wokół Ciebie dzieją się rzeczy ważne lub zabawne?
Nakręciłeś ciekawy film, zrobiłeś dobre zdjęcie?
Interesuje nas wszystko, co interesuje Ciebie i co dla Ciebie jest ważne.
Napisz do Radia Jura TUTAJ!
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS