Ciasto wyjmij z lodówki. Usuń skórę z fileta, wyjmij ości. Natrzyj rybę solą i pieprzem. Połóż ciasto na blasze, na której będziesz piec. Ciasto powinno być minimum dwa razy szersze i trochę dłuższe od fileta – jeśli tak nie jest, rozwałkuj je. Połóż łososia na środku ciasta, strona, z której usunąłeś skórę do góry. Rozprowadź pesto po całej powierzchni ryby. Zawiń brzegi ciasta do góry.
Odwróć cały pakunek z rybą tak, aby miejsce łączenia ciasta było na dole. Natnij ostrym nożem w kratkę lub według uznania. Posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez około 20-25 minut, do zarumienienia. Podawaj na ciepło.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS