A A+ A++

Ilość porcji: 4

Czas: 35 minut

Poziom ostrości: 2

 

Składniki:

2 łyżki Pasty miso House of Asia

230 g Sosu do Taco Casa de Mexico lub passaty pomidorowej

600 g filetu z dorsza lub mintaja pokrojonego w około 3 cm kawałki

1 średnia marchewka

1 średnia pietruszka

1 mały seler

2 średnie cebule

Mąka do smażenia

Oliwa z oliwek do smażenia

Sól, pieprz do smaku

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania: 

  1. Pastę miso zmieszaj z niewielką ilością wody i posmaruj nią rybę, dopraw delikatnie solą, pieprzem, następnie obtocz w mące i usmaż na rumiany kolor. Przełóż rybę na papier i odsącz z nadmiaru tłuszczu, gdy ostygnie przełóż do półmiska.
  2. Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz selera obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej oliwę w rondlu, przełóż warzywa, następnie dodaj sól, pieprz i delikatnie podsmaż, aż się zrumienią. Gdy będą już miękkie dodaj sos do taco. W razie potrzeby dopraw jeszcze solą i pieprzem.
  3. Gorące warzywa przełóż na półmisek z usmażoną wcześniej rybą. Pozostaw do wystudzenia. Podawaj z natką pietruszki.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułVerstappen chce pojechać w Le Mans z Alonso
Następny artykułPolicja Zielona Góra: Pamiętaj! Wchodząc na lód, zawsze ryzykujesz życiem!