A A+ A++

Wielkim sukcesem zaradnych dobrowianek ze Stowarzyszenia DOM zakończył się Finał Wojewódzki XX Edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w gm. Dobra. Wypiekany przez nie piernik Dobrowski „Bogumiłek” zajął I miejsce i został uznany za „Smak Regionu”. Wręczenia dyplomu dokonali: Wicemarszałek Woj. Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski oraz radny Sejmiku Wojewódzkiego Czesław Cieślak.

Wicemarszałek Województwa Wielkopolskiego Krzysztof Grabowski oraz Burmistrz Dobrej Tadeusz Gebler byli organizatorami Finału XX Edycji Konkursu „NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO – SMAKI REGIONÓW”. Wydarzenie odbyło się 7 sierpnia 2021 r. w Parku w Długiej Wsi, Gmina Dobra.

„Polecamy nasze pierniczki Bogumiłki jako upominek lub prezent z pobytu w naszej parafii. Wspaniale sprawdzą się jako podziękowanie od pary młodej dla gości weselnych. W ofercie posiadamy również serca w różnych rozmiarach, a także inne formy ciastek według gustu zamawiającego. Jesteśmy gotowi na zamówienia od Państwa pod numerami telefonu- 601479212 lub 500260506” – napisały zdolne gospodynie z Dobrowa na swoim profilu społecznościowym.

Źródło: Stowarzyszenie DOM Dobrowska Organizacja Międzypokoleniowa

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZmiany dla spółek prawa handlowego rejestrowanych w Krajowym Rejestrze Sądowym (KRS)
Następny artykułAwaria samochodu Kubicy wciąż zagadką