A A+ A++

W środę 24 stycznia w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju odbyły się kulinarne warsztaty z szefem kuchni Marcinem Misiurą z Modern Cooking. W zajęciach wzięli udział uczniowie kształcący się w zawodzie technik usług kelnerskich.

Jak podkreśla Anna Jagodzińska z ZSZiO w Biłgoraju, celem warsztatów było podniesienie kwalifikacji i kompetencji uzdolnionej młodzieży, dając jej możliwość odnalezienia się na dzisiejszym rynku pracy, szanse na dalszy rozwój oraz inwestycje w swój czas.

Było to szkolenie praktyczne, uczniowie poznali nowe techniki sporządzenia potraw Finger Food pod czujnym okiem Marcina Misiury. – Uczniowie mieli także okazję nabyć umiejętności podawania potraw w stylu angielskim, uczyli się sprawdzania jakości i estetyki wydawanych potraw, dobierania surowców oraz organizacji stanowiska pracy – wyjaśnia Anna Jagodzińska.

Zajęcia odbyły się w pomieszczeniach dydaktycznych kształcenia zawodowego ZSZiO, w sali symulacyjnej – sala bankietowa połączona z barem.

Uczniowie przygotowali:

– ptysia z łososiem;
– ciastko z kozim serem;
– ciastka z hummusami;
– bliny ze śledziem,
– chleb z tatarem;
– sałatkę w koszyku z tortilli z wędzonym pstrągiem;
– roladki z cukinii z ziołowym serkiem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolędowali w Drogomyślu
Następny artykułPrzez kilka godzin rolnicy blokowali drogi na Lubelszczyźnie. Protestowali przeciw polityce rolnej Unii Europejskiej