A A+ A++

“Bitwa Regionów” to konkurs, w którym do wygrania są atrakcyjne nagrody, polega na przygotowaniu dania, z wyłączeniem deserów, w których należy wykorzystać produkty regionalne.

Powiatowy etap konkursu odbył się w niedzielę 16 lipca, na terenie autodromu. W szranki stanęło aż 21 kół z całego powiatu. Stoły uginały się od lokalnych smakołyków, a dania konkursowe zachwycały zarówno sposobem podania, jak i smakiem.

Relację z niedzielnego wydarzenia znajdą Państwo pod adresem “Bitwa Regionów”. Koła gospodyń walczyły o palmę pierwszeństwa

Wydarzenie zorganizowano pod patronatem ministra rolnictwa i rozwoju wsi.

Kto okazał się najlepszy?

Pierwsze miejsce jury przyznało paniom z Olszanki w gminie Turobin, z KGW “Pod Olchą” za mielone inaczej.

Drugie miejsce zajęło KGW “Alibabki” z Pulczynowa (gm. Frampol), które przygotowało pierogi z soczewicą.

Trzecią lokatę przyznano natomiast KGW z Tereszpola Zaorendy, ze Stowarzyszenie “Babeczki” za dane pod nazwą “skwaszona miną z jajem”.

Teraz odbędzie się etap wojewódzki, który zaplanowany jest na początek września.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułЗагарбники вночі завдали удару по Краматорську
Następny artykuł[Akt Prawny] Zarządzenie Nr 48/2023 Burmistrza Miasta Mrągowa z dnia 13 lipca 2023 r. w sprawie powołania komisji egzaminacyjnej dla nauczyciela ubiegającego się o