A A+ A++

To jest przepis na szybką i smaczną przekąskę. Pod warunkiem, że lubicie wątróbkę.

Składniki:
• 400 g wątróbki drobiowej
• 1 czerwona cebula
• 1 jabłko
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka oliwy
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
• 2 łyżeczki majeranku
• 2 łyżki masła

Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy. Jabłko ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy jabłko, doprawiając solą i pieprzem. Podsmażamy chwilę i dodajemy wątróbkę. Smażymy kilka minut, aż zmięknie.

Dodajemy majeranek i masło. Miksujemy na gładką masę. Podajemy z krakersami, pieczywem lub papryką.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolscy biskupi zafałszowują stanowisko Watykanu. Zakonnik: Pobłogosławiłbym parę homoseksualną
Następny artykułPiotr Bukartyk z zespołem Ajagore