A A+ A++

Piękne okoliczności przyrody, piknikowy nastrój, kocyki, leżaki, a wokół – zapachy, smaki, kuszące oko i podniebienie smakowite potrawy, przekąski, słodkie smakołyki. Słowem – plenerowa impreza, za którą białostoczanie przepadają, czyli Podlaskie Śniadanie Mistrzów. Ostatnia letnia odsłona już w najbliższą sobotę (26 sierpnia) w godz. 10-16. Tym razem inspirowana smakami i kulturą Stanów Zjednoczonych.

To już 15. edycja lubianej przez mieszkańców i turystów imprezy, która wpisała się na stałe w wakacyjny pejzaż miasta. Tym razem jej hasło przewodnie brzmi: „Made in USA”. Na stoiskach kilkudziesięciu podlaskich kulinarnych miejscówek pojawią się nie tylko klasyki kuchni amerykańskiej i hity street foodu, ale też dania innych kuchni w nowej odsłonie.

– Nasi wystawcy przygotują też dania i słodkości inspirowane smakami Stanów Zjednoczonych – mówi Joanna Kozłowska z fundacji Szamto, która przy wsparciu miasta Białystok organizuje wydarzenie. Dodaje, że w tej edycji jest ponad 30 wystawców, są to zarówno restauracje, kawiarnie, lodziarnie, jak i lokalni producenci.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJewgienij Prigożyn. Gangster, właściciel budek z hot-dogami, “kucharz Putina”
Następny artykułRunjaic: – Zagrać w fazie grupowej, to dla mnie nowe doświadczenie