Piękne okoliczności przyrody, piknikowy nastrój, kocyki, leżaki, a wokół – zapachy, smaki, kuszące oko i podniebienie smakowite potrawy, przekąski, słodkie smakołyki. Słowem – plenerowa impreza, za którą białostoczanie przepadają, czyli Podlaskie Śniadanie Mistrzów. Ostatnia letnia odsłona już w najbliższą sobotę (26 sierpnia) w godz. 10-16. Tym razem inspirowana smakami i kulturą Stanów Zjednoczonych.
To już 15. edycja lubianej przez mieszkańców i turystów imprezy, która wpisała się na stałe w wakacyjny pejzaż miasta. Tym razem jej hasło przewodnie brzmi: „Made in USA”. Na stoiskach kilkudziesięciu podlaskich kulinarnych miejscówek pojawią się nie tylko klasyki kuchni amerykańskiej i hity street foodu, ale też dania innych kuchni w nowej odsłonie.
– Nasi wystawcy przygotują też dania i słodkości inspirowane smakami Stanów Zjednoczonych – mówi Joanna Kozłowska z fundacji Szamto, która przy wsparciu miasta Białystok organizuje wydarzenie. Dodaje, że w tej edycji jest ponad 30 wystawców, są to zarówno restauracje, kawiarnie, lodziarnie, jak i lokalni producenci.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS