A A+ A++

Do konkursu przystąpiło łącznie 13 Kół Gospodyń Wiejskich oraz Stowarzyszeń działających na terenie powiatu ryckiego: KGW w Sobieszynie, KGW Paprotnia, Stowarzyszenie na Rzecz Tradycji i Rozwoju Gminy Kłoczew, KGW w Zosinie, KGW w Brzezinach “Brzezinki”, KGW Krasnogliny, KGW Nowe Zadybie, KGW w Owni, KGW Kłoczew, KGW “Nowodworzanki” w Nowodworze, Aktywne KGW w Zalesiu, KGW w Moszczance, KGW w Rososzy.

Po burzliwych obradach Komisja wyłoniła następujących zwycięzców:

I miejsce zajęło KGW w Moszczance za Kaczkę duszoną z pomidorami 

II miejsce zajęło KGW Nowe Zadybie za Racuchy ze zsiadłego mleka

III miejsce zajęło KGW w Zalesiu za Zrazy á la Potocki

Ze względu na bardzo wysoki poziom przygotowanych potraw przyznano trzy wyróżnienia. Pierwsze wyróżnienie przyznano dla KGW Kłoczew za Kapuśniak Polski, drugie dla KGW w Brzezinach „Brzezinki” za Zacierki z grzybami i cebulą, trzecie dla KGW w Rososzy za Mięso w Wekach.

Nagrody finansowe za wyróżnienia oraz za udział w konkursie ufundowało Starostwo Powiatowe w Rykach oraz Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.

Serdecznie gratulujemy laureatom i dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu  za przygotowanie pysznych, regionalnych potraw. Życzymy powodzenia w finale wojewódzkim!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWyprzedaż garażowa na półkoloniach Soward
Następny artykułПутина “парализовало” в июне: он был не способен действовать в начале мятежа Пригожина – W