Tekst i zdjęcie:
Pyszny, aromatyczny rosół gotowany w kociołku na ognisku. Pycha!
- Czas przygotowania: ponad godzinę
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: więcej
- idealne dla dzieci
- dla alergików
- bezglutenowe
Składniki:
- kura, 1 szt.
- marchew, 4 szt.
- pietruszka, 2 szt.
- seler korzeniowy, 1 szt.
- por, 1 szt.
- seler naciowy , 2 szt.
- cebula, 2 szt.
- ząbek czosnku, 2 szt.
- ziele angielskie, 5 szt.
- liść bobkowy, 5 szt.
Sposób przygotowania
Zwęglamy cebulę w ognisku. Obieramy i oczyszczamy warzywa. Do zimnej wody dodajemy całego kurczaka, wszystkie warzywa, opalone cebule i przyprawy. Zamykamy i gotujemy m.in. 2,5 h. Na koniec dodajmy szczyptę kurkumy dla bardziej intensywnego koloru i natkę pietruszki dla aromatu. Podajemy z makaronem.
Nieprawidłowy adres
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS