A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Pyszny, aromatyczny rosół gotowany w kociołku na ognisku. Pycha!

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • bezglutenowe

Składniki:
  • kura, 1 szt.
  • marchew, 4 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • seler korzeniowy, 1 szt.
  • por, 1 szt.
  • seler naciowy , 2 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • ziele angielskie, 5 szt.
  • liść bobkowy, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Zwęglamy cebulę w ognisku. Obieramy i oczyszczamy warzywa. Do zimnej wody dodajemy całego kurczaka, wszystkie warzywa, opalone cebule i przyprawy. Zamykamy i gotujemy m.in. 2,5 h. Na koniec dodajmy szczyptę kurkumy dla bardziej intensywnego koloru i natkę pietruszki dla aromatu. Podajemy z makaronem.  

Nieprawidłowy adres

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW Krakowie trwa protest [kamera na żywo]
Następny artykułBunt przeciwko drogim mieszkaniom może przynieść efekt. Czy Warszawa też się zbuntuje?