A A+ A++

Kolorowe lizaki z czekolady, słodkie praliny z trzema nadzieniami, zjawiskowe torty to tylko niektóre dzieła sztuki cukierniczej wykonane przez uczennice nowosolskiego Spożywczaka. Lubicie słodkości? Ślinka cieknie na sam widok.

Sztuka dekorowania artystycznego wyrobów cukierniczych to temat warsztatów, w których uczestniczyły uczennice klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Nowej Soli.

W przemiłej atmosferze przyszłe cukierniczki zdobywały nowe kompetencje ucząc się od najlepszych. Zajęcia prowadziła Justyna Haluch z Fundacji Wiedza Umiejętność Rozwój, która krok po kroku wprowadzała młodzież w tajniki sztuki cukierniczej.

Na zakończenie kursu młodzież otrzymuje certyfikat wydany na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej.

Słodkie warsztaty odbyły się w ramach projektu Powiatu Nowosolskiego „Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Nowosolskim”. W najbliższym tygodniu w ramach tego projektu kolejna grupa kucharzy z ZSP nr 4 będzie podniosła swoje kwalifikacje zawodowe.

Projekt ,,Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Nowosolskim”, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPolscy grotołazi uwolnieni. Szczęśliwy finał akcji ratunkowej w Austrii
Następny artykułPoseł Solidarnej Polski upomina posła PiS. W obozie władzy wrze