A A+ A++

Trwają przygotowania do imprezy Tyzenhauz Fest. Impreza odbędzie się w dniach 29-31 lipca.


Koło Gospodyń Wiejskich z Kamionki Starej i warsztatowicze pod czujnym okiem etnograf Aleksandry przygotowali potrawę zwaną „Suflet Tyzenhauza”.  

Opierając się na kuchni Kresów Wschodnich i licznej literatury z pogranicza historii i kulinariów, grupa przygotowała danie w dwóch wersjach, które zapewne zadowoli uczestników Tyzenhauz Fest.

„Pracujemy również nad programem. Aby jednak całość wyglądała spójnie w dalszym ciągu korzystamy z pomocy zaprzyjaźnionych grafików, architektów i plastyków. Podejmowane przez nas decyzje ostatecznie zadecydują o kształcie i przebiegu imprezy, tak by każdy znalazł coś dla siebie i swoich bliskich” – piszą organizatorzy w mailu nadesłanym do redakcji. 

Projekt realizowany z dotacji Fundacji PZU.

Sylwia Nowakowska, koordynator projektu, SOK 
opr. (or)

 Zdjęcia – SOK: 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNiebezpieczna sytuacja w pilskich lasach
Następny artykułMiejski program in vitro w Lublinie ciągle tylko na papierze. Prezydent: “Nie mamy pieniędzy”