A A+ A++
fot. SUTW

11 grudnia zakończył się cykl sześciu warsztatów kulinarnych dedykowanych słupskim seniorom pod hasłem „Zróżnicowana dieta lekarstwem na choroby cywilizacyjne”. Naukę prowadziła mistrzowska kadra nauczycielska Pracowni Gastronomiczno – Hotelarskiej Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku panie: Agata Giejbo, Grażyna Włoch, Agnieszka Zielińska, Dorota Zblewska oraz panowie Rafał Marglarczyk i Grzegorz Dacków. Każde z pięciogodzinnych zajęć było niezapomnianą przygodą kulinarną.

Nieruchomości

Seniorzy mieli możliwość samodzielnego przygotowywania dań pod okiem mistrzów. Uczyli się obróbki wszelakich mięs i ryb, poznawali zioła i ich zastosowanie kulinarne, zgłębiali tajniki komponowania koktajli, piekli ciasta. Uczyli się dekorowania serwowanych potraw i nakrywania stołu. Każdy uczestnik otrzymał komplet materiałów szkoleniowych z przepisami na wykonywane podczas warsztatów specjały.

Warsztaty cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Wzięły w nich udział łącznie 72 osoby.

Projekt finansowany był ze Słupskiego Budżetu Partycypacyjnego 2019 a koordynowany przez Słupski Uniwersytet Trzeciego Wieku.

fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW fot. SUTW

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDC z filmową ofensywą. Poznaliśmy daty premiery dwóch wyczekiwanych produkcji
Następny artykułMaciejowice: rekordowe „Mikołajki jak z bajki”