A A+ A++

Miasto zaprezentowało wyniki badań owoców i warzyw wykonane przez laboratorium Hamilton po pożarze składowiska odpadów w Przylepie.

Próbki do analiz pobrano 4 sierpnia m.in. przy ul. Zielonej w Przylepie, na terenie ogródków działkowych: „Puchalskiego”,  „Świerczewskiego Foluszowa”, „Kolejarz”, jak również przy Batorego w Zielonej Górze.

Jak czytamy w podsumowaniu badania: „uzyskane zawartości dioksyn, PCB dioksynopodobnych oraz PCB niedioksynopodobnych, WWA, pestycydów i metali ciężkich nie budzą zastrzeżeń”.

Łącznie firma Hamilton przebadała żywność i owoce pod kątem ponad 1000 różnych związków chemicznych, metali czy innych szkodliwych substancji.

Zobacz więcej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTomasz Adamowski nowym dyrektorem produkcji OZGraf
Następny artykułVolkswagen wyciąga wnioski i zabezpiecza się na ewentualne problemy z półprzewodnikami