A A+ A++

Klienci odwiedzający dziś dąbrowski rynek kupowali przede wszystkim warzywa i owoce. 

Jest spory wybór ogórków w cenie od 3 do 4 złotych. Nie było za to pomidorów. Są kapusty – biała i włoska w cenie 3 zł za główkę. Można też było zaopatrzyć się w kalarepę, cebulę, czosnek, fasolę szparagową czy młodą marchew i pietruszkę. Za młode, małe ziemniaki proszono złotówkę za kilogram. Większe są w cenie dwóch złotych. Z owoców dostępne były czereśnie za 10 złotych za kilogram. Są borówki, a nowy sprzedawca oferuje także arbuzy, grejpfruty czy śliwki. 

Na targowicy można też kupić słoiki i zakrętki niezbędne do przygotowania domowych przetworów. 

Miłośnicy swojskich smaków mogą zaopatrzyć się w miody i wędliny. 

Jest spory wybór ubrań i butów, jednak nie cieszą się już one dużym zainteresowaniem. Były też stoiska z artykułami do gospodarstwa i z firanami. 

Skończył się sezon na kwiaty. Na rynku nie było dziś żadnego sprzedającego z roślinami. 

(or)

 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKupno mieszkania. Zrównoważone budownictwo – moda czy potrzeba?
Następny artykułVerstappen senior: Wolff nie musi już do mnie dzwonić