A A+ A++

Po publikacji Przewodnika Michelin musieliśmy przejść na całkowitą rezerwację miejsc – mówi Artur Skotarczyk, szef kuchni i współwłaściciel poznańskiej restauracji Muga. Kolacja dla jednej osoby kosztuje tu od 350 do 450 zł. Butelka wina – od 200 zł wzwyż

Mieszcząca maksimum 30 gości Muga przy ulicy Krysiewicza 5 jest pierwszą restauracją w Poznania z gwiazdką Michelin. Przewodnik wyróżnił gwiazdkami w tym roku tylko trzy polskie restauracje. Dwie po raz pierwszy w kraju dostała krakowska restauracja Bottiglieria 1881, a jedną prócz Mugi ma także warszawska Nuta.

Muga. Środek tygodnia, od rana telefony do restauracji urywają się, co chwilę ktoś wchodzi i gratuluje sukcesu. 42-letni Artur Skotarczyk, poznaniak z Rataj, przywozi czereśnie z poznańskiego targu Jagiellońskiego. Wieczorem połączy je z zielonym groszkiem, i poda  jako amuse-bouche, czyli poczęstunek przed kolacją.   

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułВалюха зі “Сватів” Тетяна Кравченко спилася в Росії та налякала зовнішнім виглядом
Następny artykułObjawienia fatimskie. Ważna decyzja Franciszka ws. siostry Łucji