Firma wzmacnia zespół kierowniczy największymi talentami w branży, aby w dalszym stopniu pobudzać wzrost przychodów

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– InvestCloud, globalny dostawca rozwiązań w zakresie zarządzania majątkiem i aktywami, ogłosił dzisiaj powołanie Shawna Donovana na stanowisko dyrektora ds. przychodów („CRO”), odpowiedzialnego za strategię firmy dotyczącą sprzedaży i zarządzania klientami na całym świecie, z naciskiem na wzmacnianie tworzenia wartości i wyników dla klientów. Wiadomość ta dodatkowo podkreśla zobowiązanie InvestCloud do kierowania cyfrową transformacją majątku, wzmacniając doświadczenia klientów i przyspieszając wzrost, jako że firma wspiera zarządzanie aktywami o wartości ponad 6 bilionów USD na swoich platformach.

Shawn Donovan, obejmując nowe stanowisko w InvestCloud, zapewnia rozległe doświadczenie w dziedzinie usług finansowych i branży technologicznej. Spędził on ponad 30 lat, odgrywając coraz ważniejsze role kierownicze na szczeblu globalnym i odpowiadając za sprzedaż i zarządzanie klientami, strategię i operacje oraz zarządzanie ogólne w firmach EDS, Acxiom, Fiserv i Neustar. Oprócz zasiadania w różnych zarządach wykonawczych i kierowania globalnymi organizacjami sprzedaży na dużą skalę w toku swojej kariery zawodowej, doświadczenie Shawna Donovana obejmuje ponad pięć lat na stanowisku dyrektora ds. sprzedaży w Fiserv, gdzie zarządzał zespołami ponad 400 kierowników handlowych i osiągał rekordowe wyniki sprzedaży.

„Od ponad trzech dekad Shawn kierował zespołami sprzedażowymi i operacyjnymi obsługującymi branżę usług finansowych, z naciskiem na osiąganie wyjątkowych wyników sprzedaży i zwiększanie przychodów” – powiedział Jeff Yabuki, prezes i dyrektor generalny InvestCloud. – Bardzo cieszymy się, że Shawn dołącza do InvestCloud, gdzie będzie mógł wykorzystać swoją dogłębną wiedzę w budowaniu zespołów osiągających jak najlepsze wyniki oraz wzmacnianiu wartości zapewnianej naszym klientom i partnerom”.

Shawn Donovan specjalizuje się w transformacji biznesowej, aby napędzać rentowny wzrost przychodów, oraz jest głęboko zaangażowany w pielęgnowanie talentów, rozwój najlepszych w swojej klasie procesów i osiąganie stałych dobrych wyników. Posiada on udokumentowane doświadczenie w tworzeniu zespołów i modeli sprzedażowych, które osiągają pożądane rezultaty.

„InvestCloud zapewnia zestaw nowoczesnych, wspierających rozwiązań technologicznych, aby uzupełniać aktywa o wartości ponad 80 bilionów USD, które zgodnie z oczekiwaniami mają być przekazywane między generacjami w kolejnej dekadzie, co, jak uważamy, będzie odpowiadać zmieniającym się oczekiwaniom nowej generacji klientów” – powiedział Shawn Donovan. – Cieszy mnie wizja ogromnych możliwości w zakresie transformacji, przed jakimi stoimy, i oczekuję na współpracę z zespołem, aby kierować tym nowym etapem wzrostu”.

Przed pracą w Fiserv Shawn Donovan był dyrektorem ds. sprzedaży w Acxiom, gdzie kierował globalną organizacją ponad 375 specjalistów odpowiedzialnych za rozwój sprzedaży i ciągłe wsparcie portfela produktów i usług Acxiom. Z Fiserv przeszedł on do kierowania globalną organizacją sprzedażową obejmującą ponad 300 specjalistów w Neustar, gdzie odpowiadał za sprzedaż, bieżące wsparcie i strategiczny rozwój portfela produktów i usług firmy.

Informacje o InvestCloud

InvestCloud jest globalnym dostawcą oprogramowania w zakresie cyfrowej transformacji branży zarządzania majątkiem oraz amerykańskim liderem w personalizacji i skalowaniu programów doradczych, w tym ujednoliconego zarządzania zasobami (UMA) i odrębnego zarządzania zasobami (SMA). InvestCloud wspiera obecnie aktywa o wartości ponad 6 bilionów USD u ponad 550 klientów bezpośrednich, w tym banków i zarządców majątków, banków prywatnych oraz zarządców aktywów. Firma oferuje cyfrowe doświadczenia i narzędzia klienckie i doradcze, które umożliwiają rozwój rozwiązań front office w zakresie zarządzania majątkiem, a także zarządzania portfelem UMA/SMA, transakcji handlowych, rachunkowości, zarządzania modelami i inwestycji w wydajność, zapewniając najlepsze w swojej klasie doświadczenia i operacje dla branży zarządzania majątkiem i aktywami. Firma InvestCloud z siedzibą w Los Angeles posiada biura na całym świecie, w tym w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Wielkiej Brytanii, Szwajcarii, Włoszech, Singapurze, Indiach, Japonii i Australii.

Więcej informacji o InvestCloud można znaleźć na stronie www.investcloud.com

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20240207149034/pl/

Source: InvestCloud

KONTAKT:

MEDIA INVESTCLOUD

Source: Business Wire

Poprzedni artykuł​Włoski teatr życia codziennego
Następny artykułZginął w studzience kanalizacyjnej