A A+ A++

Od pierwszego września 2023 roku na kulinarnej mapie Dębicy pojawi się nowy, czynny całą dobę obiekt. To Karczma Staropolska gdzie w stylowych wnętrzach będzie można zjeść wyśmienitą Golonkę po Myśliwsku, tatara czy śledzia po japońsku.
– Jest to kolejna inwestycja naszej firmy po uruchomieniu Restauracji Gruzińskiej przy ulicy Konarskiego, która cieszy się coraz większym uznaniem osób ceniącym dobry smak – mówi Bogusław Filipek z Firmy Catering Staff.

Karczma Staropolska oprócz pierogów czy zup będzie serwować dania z tradycyjnej kuchni polskiej.
– Współpracujemy z dębicką firmą Kanwil zajmującą się przetwórstwem i sprzedażą dziczyzny, która będzie królować w Karczmie – dodaje Bogusław Filipek. Już dziś zapraszam na Golonkę po Myśliwsku czy tatara.

Wnętrze Staropolskiej wykonane jest z surowego drzewa, co nadaje jej niepowtarzalny klimat zbliżony do dawnych polskich karczm. Grube, szlifowane sosnowe deski pokrywają ściany, w kilku miejscach solidne, drewniane pnie są elementami ścian. Gustowne wyposażenie z lawendowymi akcentami dopełnia wrażenia.

Ciekawym elementem Karczmy jest automat do przyrządzania drinków. Do wyboru są różne smaki, mogą być z alkoholem lub bez. Klient sam decyduje jakie składniki znajdą się w napoju. Płatność dokonuje się kartą.

Karczma Staropolska rozpocznie swoją działalność od 1 września 2023 roku. Znajduje się na ul. Metalowców 25 w Dębicy. Będzie czynna siedem dni w tygodniu przez 24 godziny na dobę.

materiał Partnera

Podziel się z innymi

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDelegacja Gminy Ropczyce w Stropkovie na Słowacji
Następny artykułOszustwo na domu modułowym. Straciła 300 tys. zł