A A+ A++

Barszcz ukraiński, kutia, pierogi czy mlynci – wszyscy znamy co najmniej kilka tradycyjnych ukraińskich dań. Jednak tradycyjna kuchnia ukraińska, od Lwowa po Charków, jest bardzo zróżnicowana i charakteryzuje się ogromnym bogactwem swoich regionalnych odmian. Znajdziemy w niej dania znane z kuchni żydowskiej, ormiańskiej, żydowskiej, tatarskiej czy polskiej.

Na warsztatach z kuchni ukraińskiej 11 marca w Muzeum Miasta Gdyni, które poprowadzi szef restauracji Kulinarna Ukraina Ivan Huz, dowiecie się jaką moc skrywa marynowana na surowo cebula, wędzonki czy prozdrowotny kwas chlebowy, jak przygotować prawdziwie ukraiński barszcz czy pielmieni.

Liczba miejsc ograniczona! Bezpłatne wejściówki są dostępne w kasie Muzeum Miasta Gdyni lub na stronie www.bilety.muzeumgdynia.pl.

Prowadzenie: Ivan Huz

Miejsce: foyer Muzeum Miasta Gdyni

Limit miejsc: warsztaty dla rodzin z dziećmi, limit 30 osób

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułI przetarg ustny nieograniczony na stawkę czynszu dzierżawnego gruntu przy ulicy Wielkie Przedmieście w Oleśnie pod lokalizację Wesołego Miasteczka na okres trwania “Dni Olesna 2023”
Następny artykułCzy wiesz, co kupują od Ciebie klienci? Warsztaty z Design Management