A A+ A++

Marnowanie jedzenia odpowiada za emisję 10 proc. gazów cieplarnianych. Gdyby to było państwo, to byłoby trzecim największym ich emitentem na świecie – mówi Mette Lykke, szefowa Too Good To Go.

Mette Lykke*: Szanse są, ale jest dużo trudniej. W Too Good To Go chcemy zmniejszyć ilość marnowanego jedzenia, umożliwiając firmom sprzedaż tego, co miałyby wyrzucić, a klientom zakup produktów za ułamek ich ceny. Zebraliśmy inwestorów, którzy przekazali na ten cel duże pieniądze. Przez pierwsze siedem lat notowaliśmy straty, ale od niedawna biznes zaczął przynosić zyski, więc będziemy mogli zwrócić inwestorom ich pieniądze. Gdybyśmy byli organizacją NGO, nie przetrwalibyśmy. Poza tym trzeba byłoby obmyślać, skąd pozyskać środki na działania albo organizować zbiórki, bo nie da się prowadzić bez funduszy długofalowych działań, a tylko takie w mojej ocenie mają sens.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGościem Radia ZW był Przemysław Wysocki z Nadleśnictwa Wieluń
Następny artykułЗа втечу з військової частини закарпатця ув’язнили на п’ять років