A A+ A++

Chyba pora wejść w jesienne klimaty, co myślicie? To już powoli ten okres, gdzie wykorzystujemy bogactwo lata zamknięte w słoikach. Ja owocowe dżemy przygotowuję zawsze w sezonie, kiedy możemy cieszyć się świeżymi i rodzimymi owocami. Takie przetwory to dla mnie istny ratunek w okresie, kiedy na straganach wybór robi się dużo mniejszy. Jeśli ominął Cię sezon zapraw – spokojnie, zawsze możesz spróbować przygotować dżem z mrożonych owoców np. leśnych 🙂

Sposób przygotowania:

Składniki na naleśniki połączyłam używając blendera. Naleśniki usmażyłam na rozgrzanym maśle klarowanym. Truskawki rozmroziłam, umyłam, przekroiłam na pół (zależy od wielkości), dodałam cukier i dusiłam pod przykrywką dodając wody. Przełożyłam do słoiczka. Naleśniki podałam z dżemem i jabłkami 🙂

Do tego polecam zupę kasztanową z naleśnikami 🙂 Przepis na nią znajdziesz

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZakopane – wydarzenia w październiku
Następny artykułJest nowy Dziennik Ustaw Nr 192 (2019-10-03)