A A+ A++

Niy ino u “pamponiow” (gospodarzy), ale tyż w miastach abo na “zidlongach” (osiedlach) fajruje sie dożynki.

Downi cołko wieś szła w korowodzie do dworu, a bogatsi gospodorze jechali drabiniokami. Wszyscy byli „wysztiglowani” (wystrojeni) i niyśli dziedzicowi żniwne „krance” (wieńce) i korony z „obilow” (zboża), kwiotkow, „ponkow” (jabłek) umojone „szlajfkami” (wstążkami). Przistrojali je tyż „kolidupom” (inacy „diosiymi gruszkami” – głogym) abo „skoruszynom” (tyż „skorusym”, „chapsym” abo judaszowom gałynziom, bo na ni mioł sie Judasz łobwiesić – jarzymbinom). Ze skoruszyny dziołszki robiyły se korole i „armbandy” (bransoletki). Surowe kulki były gorzke, bo miały trocha „giftu” (trucizny), ale stykło je wciepnońć do gorki wody i szło robić ś nich marmulada abo gorzołka, kero sie mianowała jarzymbiak.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułКуртки для ЗСУ: Резніков закликає чекати розслідування й “не знає”, чому в Туреччині занизили ціну
Następny artykułObiecanki cacanki, a… Bielskiego wciąż dziurawa