A A+ A++

W związku z realizacją projektu „Zintegrowany rozwój szkolnictwa zawodowego” Zespół Szkół Powiatowych w Kadzidle został wyposażony w: sprzęt komputerowy, piece piekarskie, komory rozrostu, miksery planetarne, termomix, wagi kuchenne, analizatory składu ciała (oraz drobny sprzęt piekarski.

W projekcie brało udział: 21 uczniów Technikum Technologii Żywności i 15 uczniów Technikum Agrobiznesu oraz 2 nauczycieli.

Uczniowie biorący udział w projekcie:

  • uczestniczyli w szkoleniach zawodowych: „Projektowanie terenów zielonych”, „Obsługa kas fiskalnych” oraz „Techniki sprzedaży”, które przeprowadzone zostały przez Instytut Badawczo-Szkoleniowy w Olsztynie;
  • odbyli staż zawodowy w gospodarstwach rolnych (150 godzin).

Uczniowie Technikum Technologii Żywności:

  • uczestniczyli w szkoleniu zawodowym „Zdrowo nie znaczy nudnie”, które przeprowadzone zostało przez p.  Joannę Piotrowską z Poradni Dietetyki Klinicznej w Ostrołęce;
  • wzięli udział w lekcjach prowadzonych przez nauczyciela biorącego udział w innowacji Panią Annę Obirek:
  • „Naturalna słodycz – czym zastąpić cukier w codziennej diecie”,
  • „Dla każdego coś innego – piramida zdrowego odżywiania dla osób w różnym wieku”
  • „Żywienie w wybranych jednostkach chorobowych”;
  • „Zasady układania jadłospisów w wybranych jednostkach chorobowych”’
  • „Dieta niskokaloryczna – jak bezpiecznie ja stosować?”.
  • odbyli staż zawodowy u pracodawców (sklepy, piekarnie, restauracje, bary) – 150 godzin.

Nauczyciele:

1. Anna Obirek i Monika Zabielska:

  • uczestniczyli w szkoleniu „Choroba a żywienie – ważny aspekt poprawiający komfort życia”, które przeprowadzone zostało przez p. Joannę Piotrowską z Poradni Dietetyki Klinicznej w Ostrołęce.

2. Anna Obirek

  • uczestniczyła w następujących kursach on-line, realizowanych w ramach wsparcia eksperckiego na etapie wdrażania programu innowacji pedagogicznej:
  1. Profilaktyka wypalenia zawodowego – 30 godz.
  2. Psychologia pozytywna w edukacji – 30 godz.
  3. Automotywacja i sztuka wyznaczania celów – 24 godz.
  4. Rozwój osobisty – 24 godz.
  5. Zarządzanie stresem – 18 godz.

Dyrektor:

  1. Ewa Dobkowska-Duszak uczestniczyła w kursie on-line, realizowanym w ramach wsparcia eksperckiego na etapie wdrażania programu innowacji pedagogicznej:
  • Zarządzanie zespołem pracowniczym – 30 godz.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułТкаченко звільняється з Кабміну: всі деталі скандалу з серіалами і музеєм
Następny artykułUM Suwałki: Debata podsumowująca konsultacje społeczne projektu Gminnego Programu Rewitalizacji Miasta Suwałk do 2030