A A+ A++

Przyjęło się, że płyta indukcyjna gwarantuje większe bezpieczeństwo, co wynika ze wspomnianego nagrzewania się naczynia, a nie pól grzewczych. Zarówno przy płytach ceramicznych, jak i indukcyjnych traficie na pojęcie ciepła resztkowego. Oznacza ono, że jeszcze przez jakiś czas po zakończeniu gotowania płyta oddaje ciepło do naczynia, dzięki czemu możecie liczyć np. na ciepłą dokładkę obiadu. Przy pracy z ceramiką można korzystać z klasycznych garnków, co daje dodatkową oszczędność pieniędzy przy przesiadce z kuchenki gazowej. W obu przypadkach wysokość wynosi często tylko kilka centymetrów, co daje duże pole do popisu w kwestii montażu. Rysą na szkle, a właściwie ceramice jest fakt, że płyty ceramiczne wykazują się wyższym zużyciem energii elektrycznej. W przypadku indukcji traficie na ciekawą funkcję, jaką jest łączenie pól grzejnych, dzięki czemu można zastosować większe naczynia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBurmistrz Piotr Płudowski: trzeba ratować ten zabytek
Następny artykułPestka: – Przegrana Wisły w derbach będzie dużym krokiem w kierunku spadku