A A+ A++

– Od 1988 do 2018 roku produkcja mięsa na świecie podwoiła się, a od połowy lat 60. wzrosła już czterokrotnie. Oczekuje się, że nadal będzie się zwiększać, głównie dzięki krajom rozwijającym się. Przewiduje się, że do 2050 roku światowa konsumpcja mięsa osiągnie od 460 mln do 570 mln ton. Te 570 mln ton oznaczałoby dwukrotnie wyższe spożycie niż w 2008 roku. Przeciwnicy diety mięsnej powołują się m.in. na dużą ilość antybiotyków używanych w produkcji oraz nieefektywność energetyczną całego procesu hodowli, a te dwa duże problemy dzięki właśnie adresuje nasze rozwiązanie – mówi Maciej Kołodziejczyk, który rozwija SeedsBot wspólnie z Grzegorzem Fidyką i Adamem Grabowskim.

Czytaj też: Udany start pierwszej polskiej rakiety kosmicznej. „Mimo nieosiągnięcia zakładanego pułapu nie zwalniamy tempa”

Technologia wspierająca producentów mięsa

Start-up oferuje system służący do bardziej precyzyjnej hodowli – poprzez wydajne zarządzanie silosami paszowymi … czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPogroszew Kolonia. Zaginął 16-letni Krzysztof Dymiński. Poszukiwania trwają od miesiąca
Następny artykułDachowanie w Głuchowie