A A+ A++

Retro futuryzm w latach 60. wywrócił podejście do designu. Zaczęto poszukiwać nowych form, które zupełnie odetną się od tradycyjnych aranżacji wnętrz. Wielu projektantów inspirowało się lotem w kosmos i wyobrażeniem o przyszłości. Zabawa kształtami i kolorami, a także futurystycznymi elementami to znak rozpoznawczy lat 60. i 70. Tyczy się to też dekoracji i dodatków, tradycyjne ornamentowe szkło zostało zastąpione minimalistycznym ryflowanym.

Zobacz też: Lastryko to wnętrzarski hit. Symbol PRL-u zupełnie zmienił oblicze i zachwyca na nowo

Jak wygląda ryflowanie? Nowocześnie i z klasą

Ryflowanie to inaczej wypukłe wąskie prążki czy też kreski. Ryflowane wykończenie tak naprawdę nie jest wynalazkiem lat 60. Już w starożytności taką fakturę miały kolumny. Oczywiście zastosowanie go na szkle odbyło się setki lat później, a wpisało się ono w ducha lat 60. I taką też zastawę można znaleźć obecnie w Pepco. Jeśli stawiamy na retro futuryzm, to idealnie wpisze się w klimat takiej aranżacji. Poza tym pięknie odbija promienie słońca, a także nie widać na nim zacieków czy plam. Ładne i praktyczne!

Zastawa stołowa fot. Pepco

Zobacz też: Choć pięknie kwitnie, to jest sukulentem. Kalanchoe cieszy oko, a niewiele wymaga

Zastawa stołowa w Pepco składa się z ryflowanych szklanek, kieliszków i pucharków. Sprzedawane są w zestawach po 4 sztuki, a pucharki pojedynczo (5 zł). Ceny oscylują między 25 zł a 35 zł. Ryflowane szklanki pięknie odbijają światło, będą świetnym uzupełnieniem białych minimalistycznych talerzy z rantem. 

Zobacz też: Te spódnice z wyprzedaży Mohito wysmuklą talię i podkreślą atuty sylwetki. TOP 3 modele

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułTa dieta wydłuża życie. Zmniejsza o 25 proc. ryzyko zgonu z różnych przyczyn
Następny artykułGdy chorujemy, tracimy mięśnie i tłuszcz. Wiadomo, dlaczego tak się dzieje